Kävijämäärä

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Kirppis-rant

Olen tässä jo jonkin aikaa ihmetellyt, miksi tamperelaiset valitsivat Radio Kirppiksen Kaupungin Parhaaksi City-lehden äänestyksessä.
Itse olen jo vakaasti boikotoinut kyseistä paikkaa parin kuukauden ajan. Miksi?
Aloitetaan vaikka henkilökunnasta. Kyllä, minä ymmärrän että siellä käy paljon porukkaa ja koko ajan on karmea kiire. Siltikään minä en hyväksy sitä, että asiakasta kohtaan ollaan töykeitä. Jos reppu/laukku on ohjeistuksenne mukaan PAKKO jättää tiskin taakse, se ei tarkoita sitä, että minun reppuni saa vaan viskaista sinne lattialle. Eikä siellä ole minkäänlaista narikka-systeemiä, mitä sitten jos joku tuntematon viekin minun reppuni?
Älkääkä vaan missään tapauksessa hymyilkö. Ai niin, unohdin; stressaa.

Lisäksi Radio Kirppiksellä esiintyy eräs ilmiö, joka nakertaa pientä mieltäni aivan suunnattomasti. Kirppis-mummot. Nuo rahanahneet, ilkeät, epäkohteliaat permanentti-eukot, jotka valtaavat ahtaat käytävät ostoskärryillä (auta armias, jos meinaat ohittaa!), valtaavat pöydät niin, ettei muilla ole mitään mahdollisuuksia nähdä, mitä siellä on ja sitten nämä tantat ostavat tavaraa, vievät sen omaan pöytäänsä ja kas hinta kohoaa 150%. Onko kannattavaa, ONKO?!
Ihan vaan tiedoksi kirppis-mummoille: Minä tunnistan käsialanne enkä aio ostaa pöydistänne mitään IKINÄ!

Nyt myös tämän laman myötä RK:n kävijämäärä on lisääntynyt huomattavasti. Se tarkoittaa kyynärpäitä ja tunkemista. En jaksa, enenenenen. Ennemmin olen ilman, kuin menen sinne taistelemaan.

Bonus-kirppiksellä on narikka ja mukavat myyjät. Siellä mahtuu kulkemaan, jos ei mahdu, niin osataan käyttäytyä. Siellä on hyvä tunnelma.
Ilona-kirppis on uusi, olen nyt jo ihan fani. Kirppis-mummot eivät ole ehtineet vielä pesiytyä sinne, siellä ei ole narikkaa. Aika kallis pöytävuokra, mutta laadukasta tavaraa.
Näsilinnankadun Fida meni remonttiin, nyt olen ihan pihalla siitä, mistä käyn ostamassa ompelutarvikkeita, siellä on aina niin jännä valikoima.

Jumbo-kirppistä en suosittele. Siellä joku myy käpyjä pussissa á 5 €. Huh huh.

2 kommenttia:

 1. Heh, oon itsekin saanut osani noista Radion ihanista mummeleista. Kerran yksi sellainen änkesi ohitseni kurkottamaan jotakin niin, että tuli samalla töytäisseeksi minua sivummalle. Kilahti, ja sanoin (ehken ihan zeniläisen tyynesti, mutta suht asiallisesti kuitenkin): "Voi sanoa 'anteeksi, voisitko siirtyä'". Mummon vastaus kuului: "No kyllä siinä sen verran tilaa oli että pitäis sinunkin mahtua!" Huu... Sen jälkeen oli sellainen olo, että täti oli kärryineen jokaisen kulman takana vaanimassa kosto mielessään.

  Olen huomannut myös kasvaneen ruuhkan, ja varsinkin sovituskoppien vähäinen määrä verrattuna kirppiksen kokoon ja asiakasmäärään kummastuttaa. Mutta vaikka moni juttu ei toimi ja yrmeät myyjät on ihan legenda, niin mitään ei mahda sille että sieltä on yleensä tosi helppo löytää se, mitä on etsimässä.

  Tykkään myös paljon Itsenäisyydenkadun päässä olevasta Pelastusarmeijan kirppiksestä. Jumbo on askarruttanut, mutta kävyille ei kyllä löydy tarvetta... Jos haluaa harrastaa vähän maakuntamatkailua, on Nokialla tosi hyvä ja edullinen kirppis, vähän syrjässä keskustasta. Sinne pitäis taas retkeillä.

  VastaaPoista
 2. Hei Sohvi :)

  Itsenäisyydenkadun Pelastusarmeijan kirppis on myös kiva, sieltäkin tekee ihan mukavia löytöjä :)
  Jumbo-kirppiksellä voi käydä kerran ja todeta, ettei kannata mennä uudestaan.

  Nuo mummot ovat todella raivostuttavia, yksi syy siihen, etten jaksa käydä Radiolla.

  Mutta kyllä kirppikset vaan ovat kivoja kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista